عمومیکسب و کار ایرانی

چطور با قوری قهوه درست کنیم

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که قهوه را به صورت روزانه مصرف می کنید و گاهی پیش می اید که وسایل دم کردن ان را موجود ندارید به راحتی می توانید با یک قوری یک قهوه حرفه ای دم کنید و نوش جان بفرمایید. نحوه دم کردن قهوه با قوری را در ببینید.

دم کردن قهوه با قوری

برای درست کردن قهوه ترک، به خاطر پودر نرم و ریز آسیاب شده ای که دارد، می توان به سراغ قوری های ساده هم رفت. اگر شما هم فردی علاقمند به قهوه باشید، حتما این نکته را میدانید که روش درست تر و اصولی تر درست کردن این مدل از قهوه، در قهوه جوش های ترک که جنسی از مس دارند و در اصطلاح جذوه نامیده می شوند، است. اما در نبود امکانات و در زیق وقت یک قوری ساده هم می تواند کار خودش را بکند و شما را به نوشیدن یک قهوه دم دستی دعوت کند که طعم خوبی دارد و به سرعت آماده می شود. طرز تهیه قهوه ترک با قوری از جمله مواد لازم برای تهیه قهوه ترک با قوری را می توان یک فوری ساده، مقداری آب، پودر قهوه اشاره کرد. ترکیب های این مواد هم به این قرار است که برای یک نفر، به اندازه یک فنجان از آب و یک قاشق چایخوری از پودر قهوه است و برای تعداد نفرات بیشتر هم این میزان به نسبت افزایش می یابد. دم کردن قهوه با قوری طرز تهیه قهوه با قوری به شرح زیر است که در همان ابتدای امر آب، پودر قهوه را درون قوری ریخته و اگر تمایل به شیرین تر شدن قهوه دارید .

پس از ریختن آب و پودر قهوه به مقدار لازم آن در قوری، آن را روی حرارت بسیار ملایم و کم می گذاریم و به آن اجازه می دهیم، قهوه کمی بالا بیاید و به اصطلاح فوم کند و عطر و رایحه خوش بوی آن در کل فضای اطراف، پخش شود. به همین راحتی قهوه را با شنیدن بوی آن، آماده کردید فقط باید به آن مهلت بدهید و کمی صبر کنید تا پودر درون قوری ته نشین شده و سپس آن را دورن فنجان بریزید و نوش جان کنید. دم کردن قهوه به صورت حرفه ای مرحله اول :دانه‌های قهوه باید به ریزترین اندازه آسیاب شده باشند.

مرحله دوم: ابتدا آب سرد را درون قهوه جوش بریزید. به ازای هر فنجان قهوه معادل سه‌چهارم فنجان را با آب سرد پر کرده و داخل قهوه‌جوش بریزید. سطح آب باید تا ابتدای گردنه یا تنگی قهوه‌جوش برسد و از آن بالاتر نرود وگرنه سرریز می‌شود. مرحله سوم: اکنون پودر قهوه را به آب اضافه کنید. به‌ازای هر فنجان قهوه‌خوری آب، دو قاشق چای‌خوری قهوه. مرحله چهارم: می‌توانید در صورت تمایل به ازای هر دو قاشق چای‌خوری پودر قهوه، یک قاشق چای‌خوری شکر هم به قهوه اضافه کنید. دم کردن قهوه به صورت حرفه ای مرحله پنجم: وقتی شکر کاملا در آب حل شد، اجاق گاز را روشن کنید؛ با شعله‌ای متوسط رو به کم. اگر شعله زیاد باشد قهوه‌تان می‌سوزد. در این مرحله قهوه را هم نزنید.

مرحله ششم: پس از گذشت زمان اندکی -حدود دو دقیقه- یعنی زمانی که حرارت به حدود ۷۰ درجه می‌رسد، قهوه شروع به حباب زدن از کناره‌ها می‌کند. جمع شدن حباب‌ها حالتی روی سطح قهوه به وجود می‌آورد که آن را اصطلاحا «خامه قهوه» می‌نامند. در این مرحله قهوه را از روی حرارت‌ بردارید تا حرارت و خامه کمی فروکش کنند. هرگز اجازه ندهید حرارت به بالاتر از ۷۵ درجه برسد چون مزه قهوه بیش از حد استخراج خواهد شد. مرحله هفتم : قهوه‌جوش را مجددا به آرامی و دقت روی شعله کم قرار دهید و سه بار این عمل را تکرار کنید تا خامه قهوه قوام بیاید.

مرحله هشتم : قهوه را به آرامی درطرز تهیه قهوه با قوری را شاید بتوان رایج ترین سوالی معرفی کرد که افرادی که قصد دارند نوشیدن قهوه را شروع کنند به دنبال آن می روند. آموزش و یاد گرفتن روش های ساده تهیه قهوه باعث می شود که شما در زمان های که با محدودیت وسایل همراه می شوید به راحتی بتوانید با این روش های قهوه مورد نظر خود را دم کنید. ما در این مقاله از کافی مافی سعی داریم به سراغ روش های ساده و ابتدایی برویم که با کمترین تجهیزات می توان به وسیله آنها قهوه را دم کرد و از نوشیدن آن لذت برد، هر چند که شاید در بعضی از این دستور العمل ها نتوان به طعم اصلی قهوه دست پیدا کرد، اما فراموش نکنید که از لحظ هزینه ای و قیمت این روش ها بسیار به صرفه می باشند.

طرز تهیه قهوه با قوری ، مایکروویو ، دستمال پارچه ای و…

شاید در نگاه اول کمی برای شما تعجب برانگیز باشد که چگونه می توان با وسایل رایج در آشپزخانه قهوه را تهیه و آماده کرد، اما باید بگوییم این نوشیدنی فوق العاده که بعد از آب محبوب ترین نوشیدنی جهان به شمار می رود، با روش های بسیار ساده ای قابل دم کردن می باشد.

  1. دم کردن قهوه ترک با قوری طرز تهیه قهوه با قوری برای بسیاری از امکان پذیر نمی باشد، اما یکی از معروفترین گزینه هایی می باشد که می تواند برای تهیه کردن آن به سراغ قوری رفت. احتمالاً می دانید افراد حرفه ای در روش اصلی تهیه این قهوه از وسیله ای به نام ایبریک استفاده می کنند که هم دم کردن شما را بسیار سریع تر و بهتر از قوری انجام می دهد و هم از لحاظ قیمتی نیز هزینه خیلی زیادی برای شما به همراه ندارد. مواد لازم برای تهیه قهوه با قوری
  • پودر قهوه ترک به ازای هر نفر یک قاشق مرباخوری سرپر
  • قوری یا شیر داغ کن یا ابزاری شبیه آن
  • به ازای هر نفر یک فنجان آب
  • شکر به عنوان شیرین کننده به مقدار لازم

مراحل دم کردن قهوه با قوری نیز به شکل بسیار ساده ای در منزل شما انجام می شود؛ در ابتدا آب، پودر قهوه و شکر را با هم درون قوری یا شیر داغ کن مخلوط کنید و سپس آن را بر روی شعله با حرارت پایین قرار دهید. فراموش نکنید، زمانی که قوری را بر روی حرارت قرار دادید دیگر نیازی به هم زدن قهوه نمی باشد و تنها کافیست منتظر باشید تا زمانی که این دو مشخصه را احساس کنید: اول اینکه قهوه شما شروع به بالا آمدن با فوم کند و دومین مورد، پر شدن عطر و رایحه قهوه در فضای آشپزخانه شما می باشد. این دو ویژگی نشان دهنده دم کشیدن و درست شدن قهوه شما می باشد. در پایان نیز کمی منتظر بمانید تا پودر قهوه ته قوری شما ته نشین شود و سپس می توانید نسبت به سرو کردن آن اقدام کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

  1. طرز تهیه قهوه دمی با دستمال بعد از بررسی طرز تهیه قهوه با قوری به سراغ بررسی تهیه قهوه دمی می رویم. روشی که در بین دوست داران قهوه بسیار رایج می باشد و از طرفداران بسیار زیادی برخودردار می باشد. یکی از مشکلات رایج در این روش عدم دسترسی به فیلترهای مناسب برای دم آوری می باشد، اما ما در اینجا می خواهیم روشی را به شما معرفی کنیم که به راحتی بتوانید در منزل خود این مشکل را برطرف کنید. استفاده از یک دستمال پارچه ای تمیز مناسب می تواند شبیه به یک فیلتر عمل کند و نیاز شما را برطرف کند. برای انجام اینکار لازم است به این صورت عمل کنید: مواد لازم و روش دم آوری قهوه با دستمال
  • پودر قهوه با درجه آسیاب متوسط 45 گرم
  • آب 90 گرم
  • دستمال پارچه ای تمیز
  • فنجان شیشه ای یا ظرف مناسب

ما قبلاً که روش اصلی دم آوری می باشد را بررسی کرده ایم، ولی در اینجا قصد داریم این کار را با وسایل ساده آشپزخانه و به صورت کاملاً دستی انجام دهیم. برای انجام اینکار در ابتدا دستمال پارچه ای را بر روی فنجان یا لیوانی که از قبل آن را با ریختن آب جوش  و خالی کردن آن داغ کرده اید، بیاندازید. در گام بعدی لازم است که 45 گرم پودر قهوه، را بر روی دستمال ریخته و سپس به آرامی کمی از آب جوشی را که از قبل آماده کرده اید را بر روی قهوه بریزید تا قهوه شما کمی نمناک شود، حال زمان آن رسیده که به مدت 30 ثانیه منتظر بمانید تا قهوه شما خیس بخورد. در گام پایانی کار، شروع به اضافه کردن آب جوش بر روی پودر قهوه کرده و آن را به آرامی و به صورت دورانی انجام دهید، این کار را تا تمام شدن آب جوش خود انجام دهید. دقت کنید آب از فیلتر پارچه ای بالا نزند، قهوه شما آماده است و می توانید با کنار زدن فیلتر آن را سرو کنید.

  1. دم کردن قهوه با مایکروویو روش دیگری که برای تهیه قهوه به صورت سریع و ساده می توانید انجام دهید استفاده از مایکروویو می باشد. روشی که برای زمان هایی که با کمبود وقت رو به رو هستید گزینه بسیار مناسبی می باشد. بر خلاف تهیه قهوه با قوری و پارچه که در قسمت های قبل به آن اشاره کردیم، استفاده از مایکروویو تنها برای درست کردن قهوه های فوری کاربرد دارد و باید از پودرهای آماده قهوه استفاده کنید.

روش کار در استفاده از مایکروویو بسیار ساده می باشد، قبل از هر چیزی شما به خرید یک قهوه فوری با کیفیت می باشید، چالشی که در ایران همیشه با مشکلاتی رو به رو می باشد، افزایش مارک ها بی کیفیت و تقلبی باعث آن شده که در بسیاری از موارد طعم قهوه شما بسیار نامناسب شود که ما تلاش کردیم برای شما بهترین گزینه های را در کافی مافی به شما معرفی کنیم. بعد از خرید قهوه، تنها کافیست شما یک لیوان نسبتاً بزرگ را از آب پر کنید و در وسط مایکروویو قرار دهید. بعد از روشن شدن دستگاه اسپرسوساز نوا 128 ، قبل از آنکه آب شروع به جوشیدن کند آن را بیرون بیاورید.

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.
دکمه بازگشت به بالا