سازمان ملل به انتظار مشروع برای برقراری صلح و عدالت پاسخ دهد
مجمع جهانی صلح اسلامی به مناسبت روز جهانی صلح در بیانیهای تاکید کرد: انتظار داریم سازمان ملل متحد و سازمانهای مدافع حقوق بشر، با تلاش برای استقلال یافتن از نفوذ قدرتها و اعمال اختیارات مرتبط با حفظ صلح و امنیت بینالمللی، به انتظار مشروع ملل جهان برای برقراری «صلح، عدالت، امنیت و حفظ کرامت انسانها» پاسخ دهند.
به گزارش مجله تفریحی زیباروز، متن این بیانیه به شرح زیر است؛
امروزه به دلیل تنوع و تکثر تهدیدها در ساختار نظام بین الملل ، بشر و جامعه انسانی بیش از هر زمان دیگری به صلح و عدالت نیاز دارد. فقر، بیسوادی، سلطه جوئی های فرهنگی ، اقتصادی، سیاسی جنگ و ترور کشتار افراد از مهمترین تهدیدهائی هستند که حیات پایدار بشری در سایه صلح و همزیستی صلح آمیز را نشانه رفته و روز به روز بر ابعاد این تهدیدها به زیان بشر و ارزش های بشری افزوده می شود.عدم شناخت دقیق علل و عوامل تهدید صلح و عدالت موجب گردیده تا انسانها درگذشته و حال نتوانند فضای توسعه و عدالت جهانی را در جامعه جهانی تجربه کنند و هر روز با شکل های مختلف تضییع حقوق خود مواجه گردند.
مجمع جهانی صلح اسلامی که بر اساس اهداف بشردوستانه در قالب یک سازمان غیردولتی در عرصۀ صلح، عدالت و حفظ کرامت انسانی مشغول به فعالیت است، هر سال اقدامات و فعالیت های در این حوزه به عمل می آورد و ضمن گرامیداشت این روز، همراه با نخبگان، از همه ملت ها و دولت ها تلاش خود را در جهان پرآشوب و بحران زده کنونی برای تحقق صلح عادلانه معطوف می نماید.
مجمع جهانی صلح اسلامی» که بیش از یک دهه با گفتمان «صلح عادلانه» در مسیر تحقق صلح عادلانه در جهان فعالیت می کند، معتقد است: شعار صلح طلبی و رعایت حقوق بشر که از سوی قدرت های بزرگ و در قالب سلطه بر سایر کشورها مطرح می شود؛ در عرصه عمل چیزی جز نابودی صلح، ایجاد نا امنی آوارگی صدها هزار انسان بی گناه دستاوردی بدنبال نداشته است و همواره کشورهای متجاوز این گونه وانمود کردهاند که به عنوان منادیان و ناجیان بشریت خود را معرفی کرده اند . اما تجربه جنگهای مختلف در جهان این موضوع را اثبات کرده است که معمولا وضع کشورهای مورد تهاجم، پس از پایان جنگ، نه تنها بهبود پیدا نکرده و صلح و امنیت در این کشورها گسترش نیافته، بلکه وضع موجود نسبت به قبل از تهاجم، وخیمتر نیز شده است. مصداق بارز این مورد می توان به افغانستان اشاره کرد.
به نظر این مجمع، امروزه انسان و جامعه بشری به دلیل تنوع و تکثر تهدیدها، بیش از هر زمان دیگری به صلح و عدالت نیاز دارد ما معتقدیم؛ گفتمان «صلح عادلانه» با تکیه بر کرامت انسانی و ارزش های فطری ادیان الهی می تواند رهیافتی عادلانه در پیش بگیرد و به مثابۀ محوری ترین انعکاس از تفسیر الهی صلح، به دور از بازی های قدرت، صیانت از حقوق انسانی را تأمین کند.
به باور مجمع جهانی صلح اسلامی، نگاه و برداشت صحیح از صلح و تلاش برای ایجاد صلح عادلانه و پایدار میتواند زمینه تحقق عدالت حقیقی را در جهان فراهم میکند تا انسان ها در پرتو آن به زندگی سعادتمند راه پیدا کنند. پس وظیفۀ همه نخبگان، اندیشمندان، هنرمندان و رسانهها و سازمان های مردم نهاد است که در این جهت حرکت کرده، فضای جهانی را به سمت ارزش های عادلانه بشری سوق دهند.
از این رو «مجمع جهانی صلح اسلامی» روز جهانی صلح را به عنوان فرصتی برای یادآوری گفتمان صلح، عدالت و حفظ کرامت انسانی به عنوان گفتمان مشترک جهانی می داند و اعلام میدارد:
* کرامت انسانی ، رعایت حقوق اولیه و اساسی بشر، که مورد قبول فطرت های پاک انسانی و مورد تأکید همه ادیان الهی است، اساس صلح جهانی و صلح عادلانه است.
* انتظار از سازمان ملل متحد و دبیرکل سازمان ملل به عنوان مهم ترین مرجع تصمیم گیر با توجه به رسالت و اهداف متعالی مندرج در منشور سازمان ملل، برای برقراری صلح، عدالت و امنیت در جهان توجه و اهتمام بیشتری داشته و از تمامی امکانات و ظرفیتهای قانونی برای برقراری صلحی عادلانه و پایدار در جهان بهره گیرد.
*ضرورت نگاه مدبرانه بر چالش های فراوان از جمله مخاطرات اقلیمی و زیست محیطی به ویژه خشکسالی، انواع بیماری ها ،فقر، بیسوادی ،مهاجرت و … از جمله موضوعات بسیار مهم می باشد که سازمان ملل باید توجه ویژه داشته باشد .
* ضرورت تلاش سازمان های مردم نهاد فعال در زمینه صلح و عدالت در برقراری و استقرار دانش و فهم بین الاذهانی گفتمان صلح در سطح ملی ،منطقه ای و بین المللی در بین جوانان بسیار حایز اهمیت می باشد.
*با توجه به مخاطرات مختلفی که امروزه صلح، عدالت و امنیت جهانی را تهدید می کنند، از همه نخبگان، آزادی خواهان و فعالان حقوق بشر تقاضا می شود،با درک جایگاه مهم خود، به نیاز جامعه جهانی به صلح جهانی اهتمام بیشتری داشته باشند.
*محدودیت، تحریم و آپارتاید علمی و فناوری، از جمله اقدامات نظام سلطه علیه صلح و عدالت علمی در جهان است. انتظار داریم همه نخبگان، آزادی خواهان، آزاداندیشان، سازمان های مردم نهاد و مراکز علمی و دانشگاهی ضمن ارایه نظرات سازنده در مقابله با آپارتاید علمی صورت گرفته در جهان، تمام تلاش خود را برای رفع هرگونه تبعیض و نابرابری از جمله آپارتاید علمی مصروف و مبذول دارند و درجهت گسترش عدالت علمی در جهان قدم بردارند.
*از سازمان ها، نخبگان و دولتمردان جهان اسلام نیز تقاضا داریم، با توجه به توطئه های استکبار جهانی که حقوق بشر در اقصی نقاط جهان به ویژه جغرافیای جهان اسلام را هدف قرار داده اند و با تأسی به آموزه های دین مبین اسلام، با اقدامات سازنده به موقع و سازمان یافته، ضمن افشای توطئه های استکبار جهانی، بیش از پیش در راه همبستگی وتحقق صلح، عدالت و امنیت جهانی و ایفای نقش بیشتر در سازمان های جهانی تلاش نمایند.
*مجمع جهانی صلح اسلامی از همه نخبگان و سازمان های بشردوستانه جهان تقاضا داریم در این برهه حساس که جهان در حال تجربه نظم نوین است برای گسترش گفتمان صلح عادلانه مشترک جهانی اهتمام ورزند.
در پایان بر این امر اعتقاد داریم که وظایف و تکالیف سازمانهای بینالمللی در تحکیم حفظ کرامت انسانی و برقراری صلح عادلانه همچنان باقی است. بر این اساس، انتظار داریم که سازمان ملل متحد و سازمانهای مدافع حقوق بشر، با تلاش برای استقلال یافتن از نفوذ قدرتها و اعمال اختیارات مرتبط با حفظ صلح و امنیت بینالمللی، به انتظار مشروع ملل جهان برای برقراری «صلح، عدالت، امنیت و حفظ کرامت انسانها» پاسخ دهند.
مجمع جهانی صلح اسلامی
شهریور ماه 1402
انتهای پیام