آیا پیکر تراشی باعث مرگ می شود؟

آیا پیکرتراشی باعث مرگ می‌شود؟

مرگ بر اثر پیکرتراشی واقعیت دارد یا نه؟ افرادی که می‌خواهند پیکرتراشی رو انجام بدهند به دنبال پاسخ این سؤال هستند. چون زندگی انسان ارزشمندترین چیزیه که هر فردی داره؛ و هیچ عمل زیبایی ارزش این رو نداره که فردی به خاطر تغییر در ظاهرش خودش رو قربانی کنه. با توجه به اینکه پیکرتراشی دارای نمونه‌های مختلفی مانند لیپوماتیک، ابدومینوپلاستی، لیپوساکشن و… هست؛ عوارضی که برای این عمل‌های زیبایی وجود دارد متفاوته. به عنوان مثال عوارض لیپوماتیک و تزریق چربی به خاطر سرپایی بودن این عمل‌های زیبایی کمتره؛ و متقاضیان دچار مشکلات خاصی بعد از عمل نمی‌شوند؛ اما وقتی بحث جراحی زیبایی سینه یا ابدومینوپلاستی که عمل‌های تهاجمی هستند مطرح می‌شه؛ احتمال بروز عوارض جبران‌ناپذیر برای بدن هم بیشتر خواهد بود.

در این مطلب از الوپزشک بهترین دکتر پیکرتراشی در تهران به این موضوع پرداخته است که پیکرتراشی می‌تونه خطر مرگ رو در پی داشته باشه؛ یا اینکه عوارض این عمل زیبایی صدمه‌ای به صدمات جسمانی فرد وارد نمی‌کنه! با ما همراه باشید و در این باره اطلاعات بیشتری به دست بیارید.

خطرات و عوارض حین انجام عمل پیکرتراشی

به نقل از سایت دکتر گویا پیکرتراشی مانند سایر عمل‌های زیبایی دارای عوارض عمومی و عوارض خاصه. این عوارض ممکنه موقع عمل بروز کنند و سلامتی متقاضی رو حین عمل به خطر بیندازند. یا اینکه پس از عمل خودش رو نشون بده و متقاضی تا مدت‌ها پس از پیکرتراشی با اون‌ها درگیر باشه. عوارضی که ممکنه حین عمل پیکرتراشی متقاضی با اون‌ها مواجه باشید عبارتند از:

  • ایجاد برش‌های عمیق و آسیب وارد شدن به بافت‌های بدن
  • بروز خونریزی داخلی یا خارجی
  • عوارض ناشی از بی‌حسی یا بیهوشی
  • آسیب‌های عصبی و شوک
  • سوختگی ناشی از استفاده نادرست تجهیزات
  • کما و مرگ

خطرات و عوارض بعد از عمل پیکرتراشی

دوران نقاهت پس از پیکرتراشی نقش مهمی در کاهش عوارض ناشی از انجام این عمل زیبایی داره. کسانی که می‌خواهند به تناسب‌اندام برسند و سلامتی جسمانی و روحی خودشون رو حفظ کنند؛ باید به توصیه‌های پزشک برای دوران بعد از عمل توجه داشته باشند. البته مرگ بر اثر پیکرتراشی ممکنه بعد از انجام این عمل زیبایی هم رخ بده.

این عوارض به خاطر اشتباهات پزشکی یا فعالیت‌های شدید بدنی پس از عمل رخ می‌ده؛ و کسانی که با اون‌ها مواجه شدند باید در اسرع وقت برای درمان به درمانگاه مراجعه کنند. از جمله عوارضی که ممکنه به خاطر اشتباهات پزشکی یا عدم رعایت نکات دوران نقاهت پس از پیکرتراشی رخ بده می‌شه به موارد زیر اشاره کرد.

  • آمبولی
  • لخته شدن خون در ریه‌ها
  • جمع شدن مایعات در ریه‌ها
  • لخته شدن خون
  • لخته شدن چربی‌ها
  • بروز عفونت‌های خفیف و شدید
  • نشت مایعات زیرپوستی از محل عمل
  • تورم، کبودی و خون‌مردگی محل جراحی
  • مرگ سلول‌های پوستی محل عمل و اطراف آن
  • واکنش نشان دادن به داروهای بی‌هوش
  • بروز مشکلات قلبی و کلیوی
  • مرگ در اثر عوارض شدید پس از عمل

آیا احتمال مرگ بر اثر پیکرتراشی جدی است؟

با شنیدن جمله مرگ بر اثر پیکرتراشی کسانی که قصد دارند این عمل زیبایی رو انجام بدهند دچار تردید می‌شوند. در صورتی که همه افرادی که قصد پیکرتراشی رو دارند با این موضوع مواجه نمی‌شوند. اگر پزشک تخصص کافی برای انجام پیکرتراشی رو نداشته باشه؛ احتمال داره که حین عمل به اندام‌های داخلی بدن مانند کلیه‌ها آسیب جدی وارد شده و حیات متقاضی به خطر بیفته.

همچنین اگر پزشک برای انجام عمل زیبایی از تجهیزات مناسبی استفاده نکنه؛ یا اینکه پیکرتراشی ناقص انجام شده باشه؛ احتمال اینکه محل عمل دچار عفونت بشه یا متقاضی به خاطر سوختگی یا آسیب‌های پوستی شدید با مشکلات جدی مواجه بشه وجود خواهد داشت. بنابراین اگر کلینیک زیبایی مناسبی را برای انجام پیکرتراشی انتخاب کنید و این عمل زیبایی رو تحت نظر بهترین پزشکان ایران انجام بدهید؛ با عوارض حاد پیکرتراشی مواجه نخواهید شد. الوپزشک یکی از بهترین کلینیک‌های پیکرتراشی ایران هست. این مرکز زیبایی تحت نظر بهترین پزشکان زیبایی و در مجهزترین بیمارستان‌های تهران پیکرتراشی رو انجام می‌ده، تا متقاضیانی که قصد دارند به تناسب‌اندام برسند سلامتی‌شون به خطر نیفته.

چه عواملی باعث کاهش خطر مرگ بعد از پیکرتراشی می‌شود؟

برای اینکه پیکرتراشی با بهترین نتیجه انجام بشه و متقاضی به خاطر عفونت، خونریزی داخلی و… با مشکل جدی مواجه نشه؛ لازمه که این عمل زیبایی برای کسانی انجام بشه که بی ام ای مناسب دارند. چون زیاد بودن چربی‌های بدن باعث می‌شه که دید جراح نسبت به اندام‌های داخلی کم بشه. همچنین انتخاب روش پیکرتراشی مناسب برای متقاضی باعث می‌شه که عوارض احتمالی این عمل زیبایی برای وی کاهش پیدا کنه و سلامتی اون به خطر نیفتنه.

در الوپزشک با اسکن و آنالیز سه بعدی رایگان اندام قبل از عمل، میزان بافت چربی و BMI فرد مشخص خواهد شد. سپس بر اساس آنالیز انجام شده بهترین روش لاغری و کاهش سایز و هزینه عمل به متقاضی اعلام می‌شه.

کدام عوارض پیکرتراشی احتمال مرگ را افزایش می‌دهد؟

مهم‌ترین عوارض پیکرتراشی که می‌تونه احتمال مرگ رو افزایش دهد آمبولی هست. در این حالت یک تکه چربی که به حالت مایع در اومده و از محلش جدا شده در بدن شروع به حرکت می‌کنه. این چربی با رسوندن خودش به ریه، مغز یا قلب می‌تونه مسیر خون‌رسانی رگ‌های بدن رو مسدود کنه و احتمال “مرگ بر اثر پیکرتراشی” رو افزایش می‌ده.

اگر پزشک از تجهیزات جدید و مدرن پیکرتراشی برای انجام این عمل زیبایی استفاده کنه و تخصص کافی در این زمینه داشته باشه، احتمال بروز آمبولی یا خونریزی داخلی به شدت کاهش پیدا می‌کنه و سلامتی فرد به خطر نخواهد افتاد.

تب پیكرتراشی و خطر لیپوساكشن

تب جراحی های زیبایی به ویژه در حوزه ‘پیكرتراشی’ در ایران از شیوع بسیار برخوردار است و متقاضیان این جراحیها كه بیشتر آنان را زنان تشكیل می دهند با انتخاب روشهایی مانند لیپوساكشن و صرف هزینه های سنگین ریسك هر خطری را می پذیرند. به گفته پزشكان، لیپوساكشن كه در آن چربی از مناطق مختلف بدن بوسیله دستگاه مكش برداشته می شود، نسبت به سایر جراحی های زیبایی خطرات بیشتری برای بیمار دارد.

لیپوساكشن (Liposuction) كه چربی ‌تراشی و چربی ‌پیرایی هم نامیده شده یكی از انواع جراحی ‌های زیبایی است كه در این روش، بافت چربی از موضع‌ های گوناگون بدن مانند شكم به ‌وسیله یك دستگاه مكنده بیرون كشیده می شود.

به اعتقاد برخی پزشكان، لیپوساكشن كشیدن چربی ‌های نامطلوب توسط دستگاه مكنده از طریق سوراخ ‌های كوچك و بدون برش جراحی است و در این روش چربی از محل ‌های ناخواسته مثل شكم، ران، باسن، بغل پا، زانو، بازو، چانه، گونه و گردن برداشته می‌ شود.

هر سال گزارشهای مختلف از مرگ و میر بر اثر لیپوساكشن در مناطق مختلف كشور به گوش می رسد بطوری كه به تازگی یك بانوی 35 ساله بر اثر لیپوساكشن و برداشتن چربی از شكم و تزریق این چربی به جای دیگری از بدنش دچار مرگ مغزی شد.

*خطر لیپوساكشن بیشتر از همه جراحیهای زیبایی است

عضو هیات مدیره انجمن علمی جراحان عمومی كشور در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: لیپوساكشن یا برداشتن چربی بدن با دستگاه ساكشن برای تغییر شكل بدن كاربرد دارد و این روش جایگاهی صرفا برای لاغر شدن ندارد.

دكتر غلامرضا زمانی افزود: در این روش كه برای پیكرتراشی استفاده می شود، پزشك چربی را از یك قسمت بدن برمی دارد كه این چربی یا دور ریخته می شود یا اگر لازم باشد در جای دیگر بدن كه حجم چربی آن مناسب نیست، تزریق می گردد.

وی اظهار داشت: در پیكر تراشی یا تغییر ساختار، بیمار به جراح سفارش می دهد كه به طور مثال من می خواهم كمرم باریك باشد، شكم فرورفته و باسن برجسته داشته باشم و پزشك چربی های بدن او از یك قسمت بر می دارد و به بخش دیگر تزریق می كند.

دبیر جامعه جراحان خراسان رضوی ادامه داد: لیپوساكشن یك جراحی زیبایی دارای ریسك است و معمولا خطر آن از تمام جراحی های دیگر زیبایی بالاتر است.

وی علل خطر لیپوساكشن را به سه بخش تقسیم كرد و گفت: دستكاری چربی بدن و وارد شدن چربی به خون یا ‘آمبولی چربی’، وجود عوامل زمینه ای نامشخص و ماده ‘تامیسنت’ مورد استفاده در این جراحی كه تركیب اصلی آن لیدوكائین است، اگر به مقدار زیاد از حد معمول جذب شود باعث ایجاد تشنج و كما می گردد.

وی دانش و تجربه پزشك، عدم تناسب تجهیزات محل جراحی و انجام ‌نشدن آزمایش‌ های پیش از عمل و قناعت به اظهارات شفاهی بیمار، ورود گسترده مواد فاقد ‌كیفیت مطلوب را از دیگر علل ایجاد عارضه های لیپوساكشن برشمرد.

زمانی افزود: لیپوساكشن هم به صورت سرپایی و هم به صورت بستری قابل انجام است و بستگی به این دارد كه چه مقدار چربی باید برداشته شود بطوریكه برداشتن مقدار كمتر چربی با بی حسی موضعی و مقدار بیشتر آن با بیهوشی عمومی انجام می شود.

وی اظهار داشت: بطور مثال برداشتن حدود نیم لیتر چربی به روش لیپوساكشن در مطب قابل انجام است.

* لیپوساكشن باید توسط جراحان پلاستیك و عمومی انجام شود

دبیر جامعه جراحان خراسان رضوی ادامه داد: جراحی زیبایی لیپوساكشن در حیطه كار متخصصان زیبایی و جراحان پلاستیك و عمومی دوره دیده است ولی برخی متخصصان پوست نیز مبادرت به انجام این كار می كنند.

وی گفت: عمل های جراحی زیبایی مانند لیپوساكشن حتی اگر در مجهزترین بیمارستان‌ ها نیز انجام شود ریسك خطر خاص خود را دارد، هر چند با پیشرفتهای ایجاد شده درصد مرگ و میر بر اثر جراحی ‌های زیبایی كاهش یافته اما تعداد آن به دلیل افزایش عمل های زییابی رو به افزایش است.

وی افزود: بر اساس آمارهای ارائه شده، در آمریكا یك نفر از هر 50 هزار نفری كه مورد عمل جراحی زیبایی قرار می گیرد، جان خود را از دست می دهد كه این تعداد بیش از 400 نفر در سال برآورد می شود.

این جراح عمومی ادامه داد: در پیكرتراشی، پزشك با توجه به درخواست بیمار، عوارض آن را سبك و سنگین می كند و خطرات آن را به بیمار گوشزد می نماید اما اگر بیمار اصرار كند، توصیه های پزشك راه به جایی نخواهد برد.

وی با بیان اینكه جراحی زیبایی پیكرتراشی بطور فزاینده ای در كشور رو به رشد است اظهار داشت: تبلیغات وسیع، ظاهر بینی، چشم و هم چشمی، توجه به پسند مردان، فرهنگ مردم و فرآیند عرضه و تقاضا در این مسئله نقش بسزایی داشته است.

وی واقعی نبودن تعرفه های پزشكی را از دیگر دلایل علاقه پزشكان به انجام عمل های زیبایی دانست و گفت: در جراحی زیبایی، بیمار پول آن را نقدی و به صورت توافقی پرداخت می كند اما هزینه درمان را سازمانهای بیمه گر طی بیش از یكسال می پردازند.

* لیپوساكشن باید در بیمارستان و مراكز مجهز انجام شود

مدیر نظارت بر درمان و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد نیز گفت: لیپوساكشن كه یك جراحی زیبایی است باید در بیمارستانها یا مراكز جراحی محدود كه مجهز به اتاق عمل هستند، انجام شود.

دكتر علی اصغر انجیدنی افزود: فقط اعمال جراحی كوچك كه خطر ایجاد آسیب برای بدن نداشته و با بی حسی موضعی به نحوی كه ماده بی حس كننده به میزان كم استفاده شده و با فضاهای بزرگ و داخلی بدن تماس ندارد، در مطب های مجهز به دستگاههای ضروری قابل انجام است.

وی با اشاره به مرگ یك زن جوان بر اثر تزریق چربی در مطب یكی از جراحان در مشهد اظهار داشت: در این حادثه این زن 36 ساله پیشتر جراحی زیبایی شكم انجام داده و این بار تقاضای تزریق چربی داشته است بطوری كه چربی از شكم بیمار برداشته شده و بر روی ران او تزریق شود.

وی گفت: در این حادثه بیمار حین لیپوساكشن به علائم تشنج مبتلا شده و در پی عدم موفقیت عملیات احیای قلبی و تنفسی، دچار عارضه مغزی شده و با حالت كمای عمیق به بیمارستان قائم (عج) مشهد منتقل می شود كه پس از آن به عنوان بیمار مرگ مغزی اعلام شده و پس از 10 روز فوت می كند.

دكتر انجیدنی افزود: انجام هرگونه عمل جراحی در مطب به غیر از موارد ذكر شده در آیین نامه های وزارت بهداشت، ممنوع است.

سؤالات متداول+ جواب

1) چند درصد متقاضیان پیکرتراشی با خطر مرگ مواجه هستند؟

مرگ و میر در متقاضیان این عمل زیبایی بسیار کمه ؛ با این وجود توصیه می‌شه که متقاضیان پیکرتراشی رو فقط در مراکز معتبر انجام یدهند تا مشکلی براشون رخ نده.

2) کدام یک از عوارض پیکرتراشی خطرناک‌تر است؟

بروز خونریزی داخلی، عفونت و آمبولی از جمله خطرناک‌ترین عوارض ناشی از این عمل زیبایی محسوب می‌شه.

3) چطور باید خطر مرگ ناشی از پیکرتراشی را کاهش دهیم؟

برای کاهش عوارض ناشی از لیپوماتیک باید در انتخاب کلینیک زیبایی و پزشک متخصص دقت کنید و در مراکز زیبایی متفرقه این عمل زیبایی رو انجام ندهید.

4) خطر آمبولی در کدام عمل پیکرتراشی بیشتر است؟

در عمل‌هایی که چربی به حالت مایع در میاد مثل لیپوماتیک احتمال آمبولی بیشتر میشه.

منبع: تاپ کلینیک

دکمه بازگشت به بالا