بین الملل

برنامه‌ریزی روسیه برای لغو معاهده ممنوعیت آزمایشات هسته‌ای

در پی صحبت ولادیمیر پوتین از احتمال ازسرگیری آزمایشات هسته‌ای؛ مقامات روسیه قصد لغو تصویب معاهده ممنوعیت جامع منع آزمایشات هسته‌ای را دارند.

به گزارش مجله تفریحی زیباروز، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد، دکترین هسته‌ای کشورش نیاز به اینکه به روزرسانی شود ندارد اما فعلا حاضر به صحبت درباره این نیست که روسیه آزمایشات هسته‌ای خود را از سر بگیرد یا نگیرد.

رئیس جمهور روسیه بیان داشت، با توجه به اینکه آمریکا معاهده ممنوعیت جامع آزمایشات هسته‌ای را امضا کرده اما به تصویب نرسانده، کشور وی نیز باید لغو تصویب این معاهده را بررسی کند.

ساعاتی بعد از این سخنرانی پوتین، ویاچسلاو وولودین، قانونگذار ارشد پارلمان روسیه گفت، رهبران این پارلمان به سرعت ضرورت لغو تصویب معاهده ممنوعیت جامع آزمایشات هسته‌ای را بررسی خواهند کرد.

وولودین، رئیس پارلمان روسیه بیان کرد: «وضعیت در جهان تغییر کرده است. واشنگتن و بروکسل دست به جنگی علیه کشور ما زده‌اند.»

او ادامه داد: «در نشست بعدی شورای دومای دولتی روسیه، ما مطمئنا مساله لغو تصویب معاهده ممنوعیت جامع آزمایشات هسته‌ای را مورد بحث قرار خواهیم داد.»

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، صحبت‌های پوتین و اظهاراتی که وولودین متعاقب آن مطرح کرد، نشان‌دهنده تقریبا قطعی بودن لغو تصویب این معاهده توسط مسکو است؛ معاهده‌ای که انفجارهای هسته‌ای را توسط هر کسی در هر جایی ممنوع کرده است.

روسیه که در پی فروپاشی اتحاد شوروی سابق، تسلیحات هسته‌ای شوروی را به ارث برد، دارای بزرگترین ذخیره کلاهک‌های هسته‌ای در جهان است.

طبق آمارهای سازمان ملل، در مدت پنج دهه حد فاصل ۱۹۴۵ تا زمان ارائه معاهده ۱۹۹۶ ممنوعیت جامع آزمایشات هسته‌ای، بیش از ۲۰۰۰ آزمایش هسته‌ای در جهان به اجرا در آمد که ۱۰۳۲ مورد آن توسط آمریکا و ۷۱۵ مورد نیز توسط اتحاد شوروی سابق اجرا شد.

اتحاد شوروی سابق آخرین آزمایش هسته‌ای خود را در سال ۱۹۹۰ و ایالات متحده آمریکا هم آخرین آزمایش خود را در سال ۱۹۹۲ انجام داد.

همچنین طبق اطلاعات سازمان ملل، از زمان مطرح شدن معاهده ممنوعیت جامع آزمایشات هسته‌ای نیز تا کنون ۱۰ آزمایش هسته‌ای در جهان اتفاق افتاده که شامل دو آزمایش توسط هند در سال ۱۹۹۸، دو آزمایش توسط پاکستان در سال ۱۹۹۸ و شش آزمایش نیز توسط کره شمالی در سالهای ۲۰۰۶، ۲۰۰۹، ۲۰۱۳، ۲۰۱۶ (دو بار) و ۲۰۱۷ می شود.

پوتین همچنین در سخنرانی در روز پنجشنبه گفت، روسیه با موفقیت یک موشک کروز با سوخت هسته‌ای و با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای و با توانمندی‌های منحصر به فرد تحت عنوان موشک «بورِوِستنیک» را با موفقیت آزمایش کرده است.

انتهای پیام

کارگروه خبری مقالات بین المللی

نویسنده اخبار بین‌المللی با تمرکز بر رویدادهای فضایی و نجومی جهانی. با دانش در زمینه اخبار فضایی، کشف‌های نجومی و پیشرفت‌های فضانوردی، به شما اخبار جذاب و تحلیل‌هایی را درباره رویدادهای فضایی، اکتشافات نجومی و تاثیرات آن‌ها بر جوامع ارائه می‌دهم. با استفاده از روش‌های تحلیلی و علمی، به شما دیدی جامع از تحولات فضایی و نجومی جهانی می‌دهم.
دکمه بازگشت به بالا