علمی و پزشکی

روند افزایشی صدور مجوز بیمارستان‌های پذیرای گردشگر سلامت در ایران

معاون درمان وزارت بهداشت در نشست دیپلماسی سلامت، دستاوردها و همکاری‌های بین‌المللی از فعالیت ۲۵۰ مرکز درمانی در زمینه پذیرش گردشگران سلامت در کشور و روند رو به افزایش صدور مجوز برای بیمارستان‌ها جهت پذیرش این بیماران در کشورمان خبر داد.

به گزارش مجله تفریحی زیباروز، دکتر سعید کریمی در این نشست که با حضور وزیر بهداشت، سفرای کشورها و نمایندگان سازمان های بین المللی در سالن شهید سلیمانی وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: در ایران یک هزار و ۱۰۰ بیمارستان با ظرفیت حدود ۱۶۰ هزار تخت بیمارستانی وجود دارد که ۱۵ هزار و ۳۹۹ تخت جدید در دولت مردمی به ظرفیت کشور افزوده شد.

وی با اشاره به فعالیت ۶۰ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص و ۹۰ هزار پزشک عمومی در ۳۰ هزار مرکز درمانی در کشور، یادآور شد: بیماران خارجی در ۲۵۰ مرکز درمانی پذیرش می شوند که ۵۶ درصد از این مراکز خصوصی و ۴۴ درصد دولتی هستند. سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت برای دریافت خدمات درمانی به ایران آمدند که نسبت به سال قبل از آن، افزایش یافته است.

معاون وزیر بهداشت از برنامه‌ریزی برای افزایش پذیرش گردشگران سلامت در سال‌های آینده خبر داد و گفت: بیشترین زمینه‌های مراجعه بیماران خارجی در ایران مربوط به درمان بیماری‌های زنان، زایمان و ناباروی با توجه به فعالیت ۱۱۰ مرکز درمان ناباروری سطح ۳ و ۵۰ مرکز درمان ناباروری سطح ۲، چشم پزشکی، ارتوپدی، اورولوژی، سرطان و دندانپزشکی بوده است.

کریمی با بیان اینکه با هماهنگی وزارت امور خارجه و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به دنبال انتقال گردشگران سلامت از مسیر رسمی به ایران هستیم، یادآور شد: افغانستان، عراق، عمان، بحرین، پاکستان، کویت، آذربایجان، هند، تاجیکستان و عربستان کشورهایی هستند که بیشترین اعزام بیمار به ایران را داشته‌اند.

وی تاکید کرد: یکی از زمینه‌هایی که ایران ظرفیت بالایی برای پذیرش گردشگران سلامت دارد، پیوند اعضا است. سال گذشته یک هزار و ۱۶ مورد پیوند عضو در کشور انجام شده و تاریخچه آن قوی است؛ به گونه‌ای که اولین عمل پیوند قرنیه در سال ۱۹۳۵، پیوند کلیه در سال ۱۹۶۷ و پیوند کبد در سال ۱۹۹۳ انجام شده است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، معاون درمان وزارت بهداشت به قرار داشتن مرکز پیوند کبد در بین ۳ مرکز برتر دنیا اشاره و خاطرنشان کرد: در کشورمان ۳۰ مرکز در حوزه پیوند کلیه، ۱۱ مرکز در حوزه پیوند کبد، ۱۱مرکز در زمینه پیوند قلب، ۳ مرکز در زمینه پیوند ریه، ۴ مرکز در زمینه پیوند پانکراس و ۲۲ مرکز فراهم آوری بافت فعالیت دارند.

کریمی اظهار داشت: یکی دیگر از زمینه‌های پذیرش گردشگران سلامت در ایران، درمان سرطان است؛ البته این خدمات با حضور بهترین پزشکان و پیشرفته‌ترین مراکز درمانی در ۱۵ قطب درمان سرطان، برای بیماران ایرانی رایگان است اما ظرفیت مناسبی برای بیماران خارجی در این زمینه وجود دارد.

به گزارش مجله تفریحی زیباروز، همزمان با فرا رسیدن هفته دولت و با حضور وزیر بهداشت، نشست سفرای کشورها و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی با عنوان دیپلماسی سلامت، دستاوردها و همکاری‌های بین‌المللی امروز آغاز شد.

به گزارش وبدا، دکتر محمدحسین نیکنام، دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاری های بین الملل وزارت بهداشت در ابتدای این نشست که در سالن شهید سلیمانی وزارت بهداشت برگزار شد با اشاره به فرا رسیدن هفته دولت، یادآور شد: هفته دولت فرصت مغتنمی برای تشریح دستاوردها و فرصت‌ها و ظرفیت‌هاست.

وی شناخت کشورها از توانمندی‌های همدیگر را لازمه همکاری‌های بین‌المللی دانست و از مرور دستاوردها، نقاط قوت و توفیقات نظام سلامت کشورمان به عنوان اهداف این نشست یاد کرد.

نیکنام خاطرنشان کرد: امروز و در این نشست ظرفیت‌ها و فرصت‌های همکاری‌های بین‌المللی، ارتقای همکاری‌ها و هم افزایی نظام‌های سلامت کشورها و نیز انتقال دانش و تجارب بین کشورها و سازمان‌ها، بررسی می‌شود.

همچنین در این نشست علاوه بر سفرای کشورها و نمایندگان سازمان های بین المللی، معاونین و روسای سازمان‌های وابسته به وزارت بهداشت، جمعی از مدیران وزارت امور خارجه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور و تعدادی از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشورمان حضور دارند.

انتهای پیام

تیم خبری علمی پزشکی

برای من، نوشتن 60 توضیح پروفایل یعنی برقراری ارتباط با 60 جامعه متفاوت است. من به هر یک از شما متعهدم تا بهترین محتواهای پزشکی را ارائه دهم و همراه شما در مسیر بهبود سلامتی قرار بگیرم.
دکمه بازگشت به بالا