اقتصادی

رقم تسهیلات بانک‌ها هیچ تناسبی با نیاز صنایع و واحدهای تولیدی استان مرکزی ندارد

مجله تفریحی زیباروز/مرکزی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: رقم اعطای تسهیلات بانک‌ها هیچ تناسبی با نیاز صنایع و واحدهای تولیدی ما ندارد چراکه صنایع نیاز به سرمایه در گردش بیشتری دارند.

علی‌اکبر کریمی، جمعه سوم شهریور در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی که با حضور وزیر اقتصاد برگزار شد، اظهار کرد: عملکرد خوب دولت در رشد مالیات و شناسایی مؤدیان جدید، مورد حمایت همه است اما آنچه در خصوص مالیات در کشور باید دنبال شود، کاهش مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی است که تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی از جمله آنها هستند.

وی تصریح کرد: در ماده ۲۷ قانون برنامه هفتم پیش‌بینی شده که سالانه یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود و یک درصد از مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی کم شود که بسیار رویکرد مثبتی است.

کریمی با بیان این‌که در همه جهان مالیات را از مصرف‌کننده می‌گیرند نه از تولیدکننده؛ گفت: مالیات در استان مرکزی در سال‌های اخیر از چند بعد فشار زیادی را به تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی با پرونده‌های شفاف وارد کرده است. در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۲۷ درصد عملکرد نسبت به رقم مصوبه نهادهای مالیاتی داشتیم که نشان‌دهنده فشار زیاد به فعالان اقتصادی است.

وی ادامه داد: رشد درآمد مالیاتی استان زیاد است به‌طوری که از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ تقریبا درآمد مالیاتی ۵ برابر شده است. مالیات عملکرد وصول شده در سال ۹۹ که ۵۳۰۰ میلیارد تومان بوده، امسال ۲۴ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده که رقم سنگینی است و باید به این مسئله توجه شود که فشار بیش‌از اندازه به تولیدکنندگان وارد نشود.

کریمی با اشاره به مشکل فضای فیزیکی گمرک و اداره کل اموال تملیکی استان مرکزی، گفت: ما فاقد انبارهای مناسب در گمرک هستیم و اکثر واحدهای تولیدی بزرگ ما با همکاری گمرک از انبارهای خودشان به عنوان انبارهای تحت نظارت گمرک استفاده کرده‌اند که بسیار به گمرک کمک کرده است.

وی در رابطه با شرایط سخت اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان، اظهار کرد: برای مهار تورم در سال‌های اخیر سیاست‌های انقباضی اعمال شد ولی این سیاست منجر به قفل شدن فعالیت‌های اقتصادی شده است و بسیاری از واحدهای تولیدی به شدت در زمینه تامین سرمایه در گردش خود مشکل دارند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: در سال‌های اخیر ارز ۳ هزار تومانی به یک‌باره به ۵۰ هزار تومان رسیده و تولید در این شرایط، نیازمند سرمایه در گردش بزرگی است. رقم ‌اعطای تسهیلات هیچ تناسبی با نیاز صنایع و واحدهای تولیدی ما ندارد و نیاز است تمهیداتی فراهم شود و در رابطه با این سیاست‌های انقباضی فکر اساسی شود.

وی در رابطه با انتقال حساب شرکت‌های بزرگ به استان نیز تصریح کرد: بسیار خوب است که این موضوع جدی گرفته شود اما خواسته‌های شرکت‌های بزرگ نیز باید برآورده شود. باید یک ساز و کار ویژه برای تشویق این شرکت‌ها پیش‌بینی شود که انگیزه پیدا کنند تا گردش مالی خود را به داخل استان بیاورند.

انتهای پیام

تحریریه اقتصادی

سلام! من یک خبرنگار اقتصادی با تجربه فعالیت در زمینه اخبار و تحلیل‌های اقتصادی هستم. با دانش عمیقی از مسائل مالی و اقتصادی، تلاش می‌کنم به شما اطلاعات دقیق و جامع را ارائه دهم تا شما بتوانید درک بهتری از رویدادها و تغییرات در دنیای اقتصاد داشته باشید.
دکمه بازگشت به بالا