استان ها

از خرید واحد های تولیدی راکد تا اشتغال زایی

صنعتگر دزفولی از سال ۸۰ با ورود به صنایع سلولزی و کارتن سازی با حدود هشت نیرو فعالیت تولیدی خود را آغاز کرد و طی ۲۲ سال سپری شده به مرور بزرگ و بزرگ تر شد.

با ورود و توسعه شرکت، رفته رفته مکان شرکت‌های متوقف و متروکه اطراف نیز خریداری شد و مدیرعامل تلاش کرد نیروهای اخراج شده شرکت‌های پیشین را که به دلیل ورشکست شدن از کار بیکار شده بودند را با خود همراه کند.

این شرکت به مرور توانست مواد اولیه ماقبل شرکت را تولید و مواد اولیه موردنیازش را خود تولید کند.

به گفته مدیرعامل شرکت کارتن محمد دزفول، فعالیت این مجموعه با کارتن سازی شروع و بعد از پنج سال نیز توانست مواد اولیه کارتن سازی که ورق کارتن سازی است را تولید و شرکت ورق سازی راه اندازی کند.

محمد پویه ادامه داد: رضایت مندی مشتری‌ها با بازاریابی گسترده به واسطه کیفیت و قیمت مناسب، خدمات دهی و خوش قولی حاصل شد و این کارخانه به تولید ماقبل که صنعت مادر کاغذسازی است، تمایل پیدا کرد.

مکان حدود ۶ واحد صنعتی متروکه که حدود ۱۲ تا ۱۳ سال متروکه بودند توسط این کارآفرین خریداری و به صنایع سلولزی تغییر کاربری داده شد.

پرسنل این شرکت‌ها شامل هفت کارخانه صنایع پلاستیک، مواد شوینده و … اخراج شده بودند که با هزینه شخصی این واحدهای راکد خریداری، تغییر کاربری و بین ۷۰ تا ۸۰ درصد نیروهای آنها جذب شدند و فعالیت شرکت کارتن محمد آغاز شد.

این مجموعه که اکنون ۱۵ هزار مترمربع وسعت دارد تلاش داشت پرسنل اخراجی شرکت‌های راکد و متروکه را که از شغل خود ناامید شده بودند، دوباره مشغول به کار کند و از بیکار شدن آنها جلوگیری کند.

مجموعه کارتن محمد اکنون صادرات محور شده و محصولات خود را به عراق صادر می‌کند به طوری که حجم صادرات این شرکت در سال گذشته ۲۵۰ هزار دلار و از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱۰ هزار دلار بوده است.

در کنار خوش ذوقی مدیرعامل این شرکت، خوش حسابی با بانک‌ها نیز باعث شده مسوولان بانک‌ها و موسسه‌ها برای واگذاری تسهیلات با این شرکت پیش قدم شوند تا خود را در این اشتغالزایی سهیم بدانند.

این شرکت اکنون به صورت مستقیم ۲۷۳ نیرو دارد و آوازه تولید و خوش ذوقی مدیرعامل آن که نیروهای اخراج شده شرکت‌های قبل را مشغول به کار کرده باعث شد اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، سید ابراهیم رییسی رئیس جمهور کشورمان برای افتتاح فاز جدید شرکت با نام پویش کاغذ به دزفول سفر کند و از نزدیک در جریان فعالیت این شرکت قرار گیرد.

به گفته پویه، در حال حاضر ۲۷۳ نفر به صورت مستقیم در شرکت کارتن محمد و پویش کاغذ مشغول به کار هستند، با این وجود شرکت اکنون ۱۰۰ نفر کسری نیرو دارد که امیدوار است با بکارگیری این نیروها ظرفیت خود را به سه نوبت کاری افزایش و خدمات را توسعه دهد.

تولیدات این مجموعه از جعبه کبریت گرفته تا جعبه کولر و یخچال به شرکت‌های بزرگ از جمله ماکارونی رشد، خمیرمایه، شرکت‌های روغن سازی و هواپیمایی به فروش می‌رسند.

این مجموعه در بخش کاغذسازی سالانه ۱۸ هزار تن، در ورق سازی ظرفیت ۲هزار و ۴۰۰ تن ورق، در کارتن سازی ظرفیت یکهزار و ۲۵۰ تن کارتن و در جعبه سازی ظرفیت ۷۰۰ تن محصول در سال را دارد و اکنون با ۱۰۰ درصد تولید فعالیت می‌کند.

مسیر توسعه برای این شرکت هنوز هم هموار است و به گفته مدیرعامل شرکت کارتن محمد، این مجموعه در حال توسعه است و قرار است فاز دوم این شرکت که تولید کاغذ تحریر است تا پایان امسال راه اندازی و با تولید انبوه این محصول راهبردی، از خروج ارز از کشور خودداری شود.

پویه اظهار کرد: از ابتدای راه اندازی این شرکت تاکنون افزون بر ۱۰هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و برای آخرین مجموعه تولیدی (کاغذسازی) که طی سه سال اخیر راه اندازی شده یکهزار و ۲۵۰ میلیارد ریال هزینه شده که فقط ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره ۱۸ دریافت شده و مابقی آن آورده شخصی شرکت بوده است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول نیز با ارائه آماری از فعالیت مجدد واحدهای راکد این شهرستان گفت: تلاش فراوانی برای احیای واحدهای راکد دزفول انجام شده و چهار واحد صنعتی راکد دزفول طی امسال احیا شده‌اند.

محمد غلامی ادامه داد: تلاش برای احیای سایر واحدهای راکد ادامه دارد که امیدواریم با احیای آنها زمینه اشتغال جوانان فراهم شود.

یکی از اولویت‌های آیت الله رئیسی رئیس جمهور کشورمان بازگرداندن واحدهای تولیدی و صنعتی راکد به چرخه تولید، در کنار تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام است چراکه این اقدام و تلاش را موجب احیای فرصت‌های شغلی می‌داند ضمن اینکه به فعالان اقتصادی این امیدواری را می‌دهد که دولت در حمایت و پشتیبانی از رونق تولید عزم جدی دارد.

رویکرد دولت مردمی سیزدهم در بخش صنعت و تولید، رونق بازار کار و احیای واحدهای تولیدی راکد است. این مهم به عنوان یکی از سرفصل‌های کاری دولت بوده و نتایج خوبی داشته است.

جشن احیای ۱۶۰ کارگاه تعطیل شده خوزستان هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ با حضور رییس جمهور و تعدادی از اعضای هیات دولت سیزدهم با صرف ۷۰ هزار میلیارد ریال در کارخانه کارتن محمد واقع در شهرک صنعتی شماره یک دزفول برگزار شد.

46

دکمه بازگشت به بالا